Get Free Trial

Flexmonster gets stuck in a loading state on initial loading

Answered
Shahul Hameed asked on January 12, 2022

Hi Team,
Flexmonster gets stuck in a loading state on initial loading or on the first call?. Any fix available for this?. Let us know

7 answers

Public
Maksym Diachenko Maksym Diachenko Flexmonster January 12, 2022

Hi, Shahul,
Thank you for reaching out to us.
We would highly appreciate it if you would give us more details on your issue. Do you have errors in the console, or what is displayed on the component itself?
We are looking forward to hearing from you.
Best Regards,
Maksym

Public
Shahul Hameed January 13, 2022

Hi Maksym,
We are already in touch with FM Team regarding FM sending multiple urls in background and slowness of application. Please refer here 

https://www.flexmonster.com/question/flexmonster-report-delayed-response-and-slowness-multiple-request-sent-on-background/

To explain you in brief, we have angular application integrated with FlexMonster through Azure Analysis Services which is connected to SqlServer as DB. All are available in Azure. Other than Slowness and multiple request sending from background, It get stuck in first call. No errors in console. In network tab, it shows DiscoverMember call goes and hanged

If we do hard refresh, then it loads all data. We need solution for this problem before going to our clients. 

Public
Maksym Diachenko Maksym Diachenko Flexmonster January 13, 2022

Hi, Shahul,
 
Thank you for providing us with the information.
We are working on it. Could you please send us Flexmonster Accelerator logs? You can see them on the main window of the Accelerator by pressing a “Logs” button in the top-right corner.
It would significantly help us in finding a solution.
 
Best Regards,
Maksym

Public
Shahul Hameed 7 days ago

Hi Maksym Diachenko,

Thank you for your response. Currently, we are using FM accelerator as DLL method. i.e, we have hosted Flex monster accelerator web app (asp.net mvc app) in cloud(Azure) environment, let us know, how to enable logs or where to find logs.

Best Regards,
Shahul

Public
Maksym Diachenko Maksym Diachenko Flexmonster 6 days ago

Hi, Shahul,
 
Thank you for reaching out to us. 
To see Flexmonster Accelerator logs, we suggest implementing a Flexmonster.Accelerator.Utils.ILogger interface.
The second step will be adding your logger implementation to the Register method in your Flexmonster Config class, using the LoggerLocator.SetLogger() method. Here is an example
Please refer to the examples below.
 
Simple ILogger implementation:

using Flexmonster.Accelerator.Utils;

namespace Your.Namespace
{
public class MyLogger : ILogger
{
public void Error(string message)
{
System.Diagnostics.Debug.WriteLine(message);
}
public void Error(string message, params object[] args)
{
System.Diagnostics.Debug.WriteLine(message);
}
//same for Info, Trace, Warn methods
}
}

 
Adding logger to config:

namespace Your.Namespace
{
public class FlexmonsterConfig
{
public static void Register()
{
//CODE
LoggerLocator.SetLogger(new MyLogger()); //Add logger
//CODE
}
}
}

We are looking forward to your response.


Best Regards,
Maksym
 

Public
Shahul Hameed 5 days ago

Hi Maksym,
Thank you for the response. We implemented logger functionality and ran the FM Accelerator App in local environment. I am attaching the logs collected in local environment. Once we hosted it in Azure, i will send it, if required.
Additional Info:- Initial request from FM report in angular app to FM Accelerator gets hanged and on in loading state forever. If we do hard refresh(F5), then data appears. This happens for first request on initial loading of page.
Please find the attached logs,
Regards,
Shahul

Public
Maksym Diachenko Maksym Diachenko Flexmonster 4 days ago

Hi, Shahul!
 
Thank you for sharing the logs with us.
According to them, it looks like you have three Flexmonster components on a page. We are starting to see what can be a possible cause of the loading issue. For the next step, could you please check what happens during loading if there is only one table on your page? Is it loading as expected? It will help us to isolate the possible cause of the issue.
 
We are looking forward to hearing from you.
 
Best Regards,
Maksym

Please login or Register to Submit Answer